VETERAN PÅ NY INSTALLASJON

TS veteranen Kristian Hermansson kan melde om strålende mottakelse etter første tur på Ivar Aasen.

Kristian Hermansson er en av de virkelige veteranene i TS Group, 13 desember 2006 ble han ansatt. Vi er imponert over hukommelsen, men han påpeker at eneste grunn til at han husker hele datoen er at det var Luciafeiring den dagen.

Første oppdrag i TS kjeledressen var som Start-UP Advisor på Nyhamna. Først mot Hydro og så videre for Norske Shell AS da de overtok annlegget. Kristian fikk med seg alt fra første spadetak til ferdigstillese, og senere også Nyhamna Expension prosjektet. I prosjektet hadde han rolle som Commissioning Engeneer Prosess. Det ble ikke mindre enn 11 år på Kristian på Nyhamna før han fikk et tilbud fra Sverige og tenkte at tiden var inne for å slå seg til ro med 8-4 arbeid i hjembyen Lysekil. Det viste seg derimot rask at rotasjonsarbeid var blitt en livvstil.

Offshoredebut over 50
Ett år senere var nemlig Kristian tilbake i TS Group og klar for sin første offshoretur i en alder av 51. Nytt oppdrag var som prosesstekniker for Repsol på Gyda.

– Det viser jo at mulighetene er der selv om man begynner å bli voksen forteller han. Vi vet mange kunder etterspør offshoreerfaring, men sannheten er jo at prosessene jeg har jobbet med på landannlegg er langt mer kompliserte enn de vi ser i sjøen.

– Det har vært tre veldig fine år på Gyda, men jeg må inrømme at perioden med Covid har preget meg. Som eneste svenske har pendling, og spesielt de ekstra karanteneforskriftene vært tøffe. Familien har nærmest levd isolert. Likvel har jeg vært veldig takknemlig for å ha jobb, mange har hatt det lang verre.

Når vi snakker med Kristian er han på Søk- og Redningslagkurs med hele skiftet sitt på Ivar Aasen i Trondheim. Han kan melde om et veldig bra onboarding program hos Aker BP. Når vi spør hva det fremste kompetansen han tar med seg inn i teamet er trekker han frem en ting, erfaring!
– Kompressorene på installasjonen er for eksempel de samme som Nyhamna og prosessene kjent fra Gyda. Det som er nytt på Ivar Aasen er at vi produserer ferskvann, på Gyda fikk vi det på last forteller han.

Gode sammen
Vi spør Kristian hva han tror er årsaken til at TS har så mange, og varierte oppdrag, for operatørene på norsk sokkel.
– Jeg tror det er kombinasjonen av at vi får gode tilbakemeldinger ute i felt samtidig som de i administrasjonen er flink å forvalte erfaringen vår til å vinne nye avtaler. Så er vi jo veldig ordentlige da.

Jeg har opplevd god dialog og korte linjer, for eksempel via medarbeidersamtaler og samlinger. Vi er flink på erfaringsutveksling mellom ulike felt og oppdragsgivere. Selv har jeg kjent på en forutsigbarhet som har vært veldig viktig for familien avslutter Kristian, mens han legger til at han gleder seg til mange flere år med reiseoppdrag på norske prosjekt.