NYE STYREMELDEMMER

Kompetanse og erfaring er stikkord for våre nye styremedlemmer, Gro Kielland og Bjørn Olafsson. Her kan du bli kjent med dem og høre hva de ser for seg å bidra med fremover.

Gro Kielland

Gro er 62 år, fra Bærum, men oppvokst i Gjerdrum, og har en voksen sønn. Mesteparten av sitt yrkesaktive liv har Gro bodd i Stavanger avbrutt av noen år i Skottland. Hun har en imponerende karriere fra operatørsiden innenfor olje og gass. De siste 14 årene har Gro brukt som styreleder, styremedlem, konsulent og lederutvikler.

Bakgrunn

Gro er utdannet sivilingeniør innen maskinfag fra NTNU i Trondheim og har pedagogikk ved siden av. Karrieren startet som forsker på Sintef, men hun var tidlig fascinert av oljebransjen. Vi er på 80-tallet og nordmenn begynner å ta mer kontroll i en bransje som har vært mye styrt av amerikanere.  Etter hun kom inn i bransjen kan Gro skilte med 20 år i BP (den norske delen er nå en del av Aker BP) der hun hadde ledende stillinger innen feltutbygging og drift før hun avsluttet karrieren i selskapet som toppsjef. Av styreerfaring kan vi blant flere nevne ti år i HitecVision systemet, syv år i Aker BP og ti år i Ulstein Gruppen. Gro har tidligere kjørt lederutviklingskurs, er mentor for unge ledere og brenner spesielt for å bidra til utvikling av kvinnelige ledertalenter.

 

Hvorfor takket du ja til styreverv i TS Group?

  • Jeg hadde hørt om selskapet tidligere. Da styreleder Bjarne Moursund kontaktet meg leste jeg meg opp og synes selskapet virket spennende. Dette er jo hjemmebane for meg. Jeg tror selskapet har mulighet til å utvikle seg, både innen olje og gass, men også mot nye energisegment.

Hvilken kompetanse ser du for deg å bidra med?

  • Først og fremst så vet jeg hvordan man tenker fra operatørsiden. TS Group jobber mye i dette grensesnittet så her kan jeg nok bidra med relevant erfaring. Ellers er styrkene mine innen drift, forretnings- og organisasjonsutvikling i tillegg til utvikling av ledere og lederteam.

Når Gro skal karakterisere seg selv tar hun frem at hun ikke er den som snakker mest, kan kanskje virke beskjeden, men er ikke redd for å si sin mening når det er nødvendig. Ellers har hun en kreativ side, liker å lage ting, strikke og sy, og trives veldig godt i naturen til fots både hjemme og på Mallorca.

 

Bjørn Olafsson

Bjørn er 63 år, en trønder som har bodd 50 år i Bergen og som har gjort en god jobb med å holde på dialekten. Han har barn og barnebarn. Selv definerer han seg i dag profesjonelt som uavhengig.  Bjørn har, de 5-6 siste årene, bistått større selskaper med ulike prosjekter og styreverv.  Ofte relatert til M&A aktiviteter.

Bakgrunn

Av bakgrunn er Bjørn siviløkonom fra BI og før det tok han Befalsskolen. Bjørn kan skilte med bred yrkeserfaring blant annet fra bank, finans og forsikring, der han har hatt ledende posisjoner i større konsern som Vesta, Vital og Bergen Bank (DNB). Han var i tillegg med fra starten, som adm.dir. og første ansatte, da Frende Livsforsikring ble etablert. Bjørn har videre bred industriell og internasjonal ledererfaring fra blant annet telekomselskapet Nera (CFO og senere CEO), han har videre vært CFO i Beerenberg og dessuten jobbet med børsnotering av flere selskaper.

Av styreerfaring kan Bjørn skilte med både leder- og medlemsverv fra kultur, teknologi, industri og finans.

Når vi spør hvorfor Bjørn takket ja til å gå inn i TS Group svarer han følgende;

  • Jeg er kommet dit i livet at jeg har mulighet til å gjøre det jeg har lyst til. Når forespørselen kom, var det et pluss at den kom fra Morten (Morten Walde, Konsernsjef, red.anm.) da jeg har satt stor pris på å jobbe med Morten tidligere. Samtidig fremstod selskapet som en virksomhet med et spennende vekstpotensial basert på et ryddig verdigrunnlag. Det har vært utfordrende tider i olje & gass bransjen og det trigget meg. Jeg hadde også et konstruktivt møte med representanter for selskapets hovedaksjonær, som fremstod med et sympatisk industrielt perspektiv slik jeg liker. Magefølelsen var samlet sett god, og jeg ser for meg at selskapet har en spennende reise foran seg.

Hva håper du å kunne bidra med i TS styret;

  • Mitt viktigste bidrag er nok bred erfaring fra næringslivet, men også livserfaring. Jeg har vært med på flere opp- og nedturer og det har gitt meg ballast og erfaring som kanskje kan brukes til noe. Jeg har generell ledererfaring fra så vel unoterte- som børsnoterte selskaper og jeg har jobbet mye med ulike vekststrategier, både organisk- og kapitalisert vekst.

Bjørn legger til at han har en finansiell forankring, men med et industrielt perspektiv. Jeg er opptatt av at ting skal være seriøst og ordentlig. Jeg sniker ikke i kollektivfeltet avslutter han humoristisk.