Nye kollegaer

Du vet det er et godt tegn når man går ut av møterommet med vondt i smilemusklene etter første prat med nye kollegaer.

Stig Rune Refvik og Vicky Johnsen Margetts har begge hatt sine første arbeidsdager hos TS den siste måneden – og vi er selvsagt ivrige etter å bli kjent med dem.

Søkte på samme jobb

Første fun-fact kommer frem tidlig i praten. Vi snakker om kjennskap til TS før de søkte. Vicky hørte om oss første gang på hjemplassen i Tinn kommune fordi mannen til en kollega jobbet i TS, utleid til et operatørselskap. Stig Rune var med å starte et bemanningsselskap tidligere i karrieren og husket fra den gang han anså TS som en stor og seriøs aktør.

Lite visste de den gang at de skulle ende opp med å søke på samme jobb år senere, men det var nettopp det som skjedde. Stillingen som Regionleder for TS Academy dekket alt det Vicky så for seg i drømmejobben. Engasjementet er tydelig når hun nevner stikkord som markedsføring, kunderelasjoner og kompetanse. Stilingen trigget også Stig Rune, men tidlig i prosessen ble han gjort oppmerksom på en annen mulighet i TS som passet hans kompetanse, leder for HMSK.

Begge forteller om nøye research i søknadsprosessen og trekker frem informasjon i medier, årsrapporter samt selskapets verdier som viktige triggere.  Videre skryter de av en ryddig rekrutteringsprosess og effektiv onboarding.

 

Variert bakgrunn

Vicky kom fra stillingen som salgs- og markedssjef / leder privatmarked i Tinn Sparebank. Hun har sin akademiske bakgrunn fra Markedshøyskolen, men kategoriserer seg selv som kontinuerlig lærende. For tiden tar hun tilleggsutdanning i etikk, samfunnsansvar og bærekraft.

Stig-Rune har sin Bachelor fra Politiet, var senere etterforsker og har også studert “Safety And Security Management» ved universitetet i Stavanger. Han har hatt flere ledende roller innen HMSK, sist fra bransjeorganisasjonen SAFE.

 

Bidrag og skjulte talent

Vi spør hva de ser for seg som sine viktigste bidrag i tiden fremover. Stig Rune er raskt ute med å nevne avlastning og veiledning.Med bakgrunn både fra industrien og som Politi, i tillegg til ulike verv, bla som styreleder i OBF ordningen (Oljearbeidernes Sosiale Ordninger som dekker kompensasjon for tap av helsertifikat – operatør, boring og forpleining red anm.) har han opplevd mye.

-Ingen takker deg den dagen du ender opp skadet. Det høres kanskje enkelt ut, men veldig små grep som å ta seg et ekstra sekund eller ti kan forebygge mer enn vi tror.

Gode eksempel fra egen hverdag kommer rask opp rundt bordet uten at alt egner seg på trykk.

Vicky er rask å nevne arbeidet rundt kursporteføljen, utforming og markedsføring av denne. Hun har allerede rukket å være deltaker på kurs i Mekanisk Momentnøkkel og kan ikke få skrytt nok av formidlingsevnene til Kenneth Sjåberg, en av instruktørene våre. Det var faktisk såpass at samboeren, som er ingeniør, ble bekymret for at hun skulle utkonkurrere ham på kompetanse. Det kommer også frem at Vicky har et konkurranseinstinkt man ikke skal tulle med. Når Stig- Rune så smått ymter frempå med Erlend Elias imitasjoner begynner vi allerede å se frem til neste sosiale samling med gjengen.

 

Work / life balance

Work/life balance er i vinden om dagen, vi spør hva som er deres tilnærming til dette og om de har noen fristeder. Vickys samboer omtales i denne kontekst som “Lars Monsen 2” og vi skjønner fort hva det innebærer. Fjell og friluftsliv står høyt på agendaen. Hun trives også godt på sjøen og har hatt styreplass i et senter for omplassering av dyr. Hjemme hos Vicky har de tre hunder, de har tidligere vært opp i hele seks, som følge av at hun ofte tar med seg hjem de  dyrene som ikke blir omplassert.

Stig Rune er rask til å innrømme at «work/life balance has been a challenge». Som pendler har man jo muligheten til å jobbe lange dager og kvelder. Mer tid med familien var derfor en av årsakene når han vurderte jobb bytte. At «nei» ikke er mye benyttet begrep hos han skjønner vi fort. Stig-Rune er styreleder i Gjerpen Idrettsforening, «you name it – we game it» sier han (og ber oss ikke sitere). At barna, både egne og andres, skal ha en trygg havn, skinner også gjennom som svært viktig for Stig-Rune.

Han innrømmer samtidig glatt at observasjonsteknikk (les leting etter ting) ikke praktiseres like bra hjemme som på jobb og at familien nok vil beskrive ham som tidsoptimist. Vicky på sin side kan avsløre total mangel på retningssans, faktisk såpass ille at samboeren krever at hun bruker hundenes GPS brikke når hun går på tur alene.

Både Vicky og Stig-Rune har på kort tid fått vist fram sitt engasjement, kompetanse og sjarm – her er det bare å glede seg til fortsettelsen!