BEHIND THE SCENES - AKER BP AVTALEN

«Flinke folk kjenner flinke folk!»

Forrige uke publiserte vi nyheten om at Aker BP forlenger samarbeidet med TS Group og har tildelt oss ny rammeavtale for Offshore Personell Service. Kontrakten strekker seg nå til 2027 + opsjoner, og omfatter samtlige av operatørens installasjoner. Vi viderefører dermed samarbeidet på leveranser til Valhall, Ula, Ivar Aasen, Alvheim og Skarv.

 

 

Ann-Kristin Amlie og Rune Fjeldstad koordinerer på vegne av TS Group de operative aktivitetene mot Aker BP. Vi har tatt en prat med dem og to av operatørene i felt for å finne ut mer om suksessoppskriftene på dette konkrete oppdraget.

Hvordan er en typisk arbeidsdag for dere?

  • Det går mye i generell administrativ prosjektoppfølging og ikke minst følge opp det eksisterende personellet vårt på installasjonene, samt lete etter potensielle kandidater til nye oppdrag. Vi liker alltid å ligge i forkant når forespørslene kommer.

Hvor finner dere alle de dyktige folkene?

  • Vi har bygget opp et omfattende nettverk over hele Norge. Det er viktig. Det er imidlertid ingen steder i Norge man har så mange kompetente prosessoperatører, eller fagfolk generelt som her i Grenland, vår egen “lekestue”. Kundene legger stor vekt på hydrokarbon erfaring, det har nettopp mange som kommer fra industrien i nærområdet her.

For lesere som ikke er så inne på dette, hva skiller hydrokarbonerfaring fra annen industriell erfaring?

  • De som har vært borti hydrokarboner er vant til å jobbe med komplisert prosessutstyr og spesielt er beredskapen høyere ut ifra eksplosjonsfaren, de kjenner til EX sikkerhet, brann- og eksplosjonsfarer.

 

Flinke folk kjenner flinke folk

Hva tror dere er nøkkelen til det gode samarbeidet vi har opparbeidet oss med Aker BP?

  • Vi har levert flinke folk over lang tid. Flinke folk kjenner flinke folk – våre ansatte er viktige bidragsytere og hjelper oss med rekrutteringsprosessen via bekjentskap.
  • Vi har også en god miks av akademisk- og fagorientert kompetanse i prosjektledelsen hos oss TS Group. Rune er blant annet elektriker og selv er jeg er prosessoperatør i bunn, så vi vet hvordan arbeidsdagen ute i felt er. Tror dette gir oss en fordel, vi har en prosjekterfaring som gir oss forståelse for kundens behov.

Hva er det gøyeste med jobben?

  • Det er å få mobilisert både eksisterende og nyansatte medarbeidere som har drømt om dette lenge på oppdrag – kjempegøy å kunne bidra til at folk får drømmejobben sin!

 

Fikk anbefalt TS etter endt læretid

Synne Glesnes Johansen er en av mange TS ansatte som jobber for Aker BP, vi spurte hvordan hun kom i kontakt med TS første gang;

  • Jeg var lærling hos Aker BP, etter endt læretid fikk jeg fast ansettelse i TS Group. Ettersom mange av de jeg hadde jobbet i læretiden var fra TS og anbefalte selskapet valgte jeg dem.

Hva er det beste med å jobbe på Ula?

  • Det er veldig godt arbeidsmiljø, veldig inkluderende. Man merker ikke forskjell på om man er leverandør- eller Aker BP ansatt. Mottakelsen som ny er også kjempebra!

Sånn teknisk er det alltid noe å ta tak i, Ula er en eldre installasjon så vi får lære mye gjennom mange manuelle operasjoner.

 

Synne feirer 17 mai på Ula i i offshorebunad.

Det beste fra begge verdener

Knut Olav Austjordet er mekaniker på Ula. Han har tidligere vært på Gyda og trekker frem muligheten til å prøve seg på flere prosjekter og for ulike sluttkunder, som noe av det positive ved å jobbe i TS.

  • Ellers fungerer dialogen i det daglige godt, jeg trives og blir godt tatt vare på, både av Ann-Kristin og Aker BP. Som innleid får vi det beste fra begge verdener, så veldig kjekt å få nyheten om forlenget avtale.

Knut Olav har vært i TS siden juni 2019, også han kontaktet TS første gang basert på anbefalinger fra andre, som Ann -Kristin sa; flinke folk avler flinke folk!

Knut Olav på friperiode